Tapahtumatoimisto RRevent - Tapahtumatuotanto Tampere, Tapahtumatuotanto Tampere, Yritystapahtumat, Somistaminen

Mitä vastuullisuus tarkoittaa meille?

Teidän tarjous oli ottanut vastuullisuus- ja kiertotalousnäkökulman todella kattavasti huomioon! Olin hyvin vaikuttunut esimerkiksi linja-autokuljetuksen päästöjen huomioimisesta ja kompensoinnista. Vastuullisuus kulki läpi osa-alueiden paremmin kuin uskalsimme toivoa. Teit vaikutuksen näiden asioiden osalta ja mielelläni suosittelen sinua kollegoilleni samankaltaisissa tilanteissa.

Tapahtumat edustavat tietyssä mielessä kertakäyttökulttuuria, sillä usein koko tapahtuma on kertakäyttöinen. Sitä ei järjestetä sellaisenaan kuin kerran. Esimerkiksi yrityksen kymmenvuotisjuhla on ainutkertainen kokemus, joka ei toistu vuodesta toiseen. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että vain sisältö on kertakäyttöistä.

Tapahtumissa käytettävien materiaalien ja tuotteiden ei tarvitse olla kertakäyttöisiä. Onneksi tapahtumatuotanto perustuu suurilta osin tavaroiden vuokraamiseen, jolloin jokaisen juhliaan suunnittelevan ei tarvitse ostaa vieraita varten useampaa sataa tuolia tai äänentoistojärjestelmää. Pyrimme käyttämään tapahtumissa laadukkaita tuotteita, jotka kestävät käytössä useita kertoja sekä minimoimaan kertakäyttöisten tuotteiden käytön. Valitsemme kumppaneiksemme firmoja, jotka pyrkivät samanlaisiin vastuullisuuden periaatteisiin kuin mekin. Pohdimme tavaramäärää kriittisesti myös siltä kannalta mikä on tavoitteiden kannalta, mutta myös ympäristön kannalta, järkevää. Tästä kiittää myös asiakkaan kukkaro, sillä jokainen vuokrattava tuote nostaa tapahtuman kokonaishintaa.

Joskus tapahtumia varten saatetaan rakentaa lavasteita tai muita kertakäyttöisiä koristeita, joita ei sellaisenaan voida käyttää uudelleen, mutta ne voidaan joko kierrättää tai jatkojalostaa toiseen käyttöön. Etenkin tämä on mielenkiintoinen ja haastava osa-alue. Miten luoda lavasteita, joiden valmistaminen ei kuluta turhaan resursseja, mutta se on silti laadukas ja kestää käyttöä useita kertoja. Lisäksi saa pohtia materiaalien kierrätettävyyttä lavastekäytön jälkeen.

Tapahtumaan saattaa tulla tavaraa usealta eri toimittajalta. On tärkeää suosia toimittajia, jotka ovat lähellä ja käyttävät mahdollisimman pienipäästöisiä kuljetusmuotoja. Pyrimme myös yhdistelemään eri toimijoita samoihin kuljetuksiin, jolloin logistiikan vaikutus tapahtuman kokonaisvaikutuksessa pienenee. Jos käyttämämme tilavuokraajat, alihankkijat tai muut kumppanit eivät itse, jostain käsittämättömästä syystä, voi kompensoida oman toimintansa päästöjä tapahtumiemme osalta, teemme sen heidän puolestaan. Ymmärrämme, että tässä asiassa edetään esimerkin kautta. Me pyrimme olemaan esimerkki.

Luonnon lisäksi vastuullisuutemme periaatteisiin kuuluu ihmisistä välittäminen. Tapahtumien tulee olla turvallisia niin kävijöille, kuin tekijöillekin. Turvallisuus tehdään yhdessä. Kun työtä tehdään fiksusti ja suunnitellusti, oikeanlaisilla työvälineillä ja -tavoilla, on se turvallista ja ennen kaikkea mukavaa kaikille. Suunnittelemme tuotannot siten, ettei kenenkään yksittäisen henkilön työmäärä kasva liian suureksi, jolloin uupumuksesta johtuvat virheet voidaan minimoida. Alalla on totuttu tekemään pitkää päivää, mutta pitkä päivä on aina subjektiivinen kokemus. Keskustelemme aktiivisesti työntekijöidemme ja alihankkijoidemme kanssa eri tuotantojen aikana ja jälkeen, miten onnistuimme aikatauluissa ja voisiko jotain ottaa huomioon työn sujuvuuden parantamiseksi tulevaisuudessa.

Turvallisuuden lisäksi tehtävän työn on oltava vastuullista sekä reilua kaikille osapuolille. Me emme polje palkkoja, vaan olemme hyvin tietoisia, miten alalla tekijöille maksetaan. Mielellään maksamme hieman parempaa korvausta ja karsimme katteestamme, ettei meidän saama ammattitaito työntekijäpuolelta jää ainakaan rahasta kiinni. Tulevaisuutta rakennetaan tänään, joten on tärkeää tarjota työtä, joka on mielekästä sekä kannattavaa.

Monesti roudaushommissa huumori voi olla rankkaa, samoin kielenkäyttö. Meidän arvoihimme ei kuitenkaan kuulu toisille huutaminen, kiroilu tai minkäänlainen asiaton käytös toisia ihmisiä kohtaan. Meillä jokainen saa olla oma itsensä kaikissa sateenkaaren väreissä, kunhan ei ole kusipää.