Tapahtumatoimisto RRevent - Tapahtumatuotanto Tampere, Tapahtumatuotanto Tampere, Yritystapahtumat, Somistaminen

Vastaavan tuottajan lyhyt henkilöhistoria

Tälle alalle päädyttiin vielä 10 vuotta sitten lähinnä harrastuneisuuden (bändi/dj-toiminta) kautta tai kaverin vinkistä. Kohdallani tapahtui ensimmäinen. Kaikki alkoi siitä, kun me perustettiin kavereiden kanssa bändi, joka johti siihen, että meidän ex-basisti houkutteli katsomaan ”sitä Musiikki Moden meininkiä” Pirkkahallille syksyllä 2011.

Muistan elävästi miten ihmeissäni olin pelkästään siitä, että joku oli niin hullu että uskalsi mennä henkilönostimella A-hallin kattopalkin juureen, tehdä sinne jotain taikoja (=yläpään ripustuspiste) vain että voisi heittää alas köyden johon kiinnitettiin joku ketjujuttu (=moottori nostimen käyttöketjun pää) jonka tämä kyseinen kaveri sitten kiskoi ylös ja kiinnitti yläpään ripustuspisteeseen.

Tämän ensipuraisun jälkeen olen monien vaiheiden kautta päätynyt siihen, missä nyt ollaan, muttei mennä siihen aivan vielä.

Muistan tuon ensimmäisen Pirkkahallikeikan jälkeen tehneeni silloiselle Musiikki Modelle useampi ns. apuhanskakeikkoja. Palkka ei päätä huimannut, mutta meininki oli sopivan vaihtelevaa ja aika usein keikoilla fiilis oli tosi jees. En kuitenkaan vakavissani harkinnut uraa tapahtumateollisuuden parissa, sillä opiskelin HAMK:ssa kansainvälisellä insinöörilinjalla tuotantotaloutta. Silloin se Excel ja n. 3000 euron kuukausiansiotaso kiilteli haaveissa. Haaveilin urasta projektiluontoisessa työssä, mielellään projektien vastuuhenkilönä. Ajattelin projektiluontoisen työn tuovan sopivasti balanssia työhön. Välillä tehdään kireämmin töitä ja projektien välissä olisi kevyempää. En tiedä miten se siellä insinöörimaailmassa menee. Valaiskaa.

Valmistuin vuonna 2013 enkä oikein saanut lukuisista yrityksistä huolimatta jalkaa insinöörityön ja minut erottavan oven väliin. Tein aika aktiivisesti keikkaa, joten päätin perustaa toiminimen mahdollistaakseni helpomman ansainnan useammilta eri keikkoja tarjoavalta taholta. Virallisesti muste oli kuivaa PRH:n osalta helmikuussa 2014. Tästä hetkestä olen toiminut päätoimisena yrittäjänä tapahtumateollisuuden parissa.
Matkalle mahtuu monenlaista toteutusta ja useimmiten kun minulta kysytään mitä teen työkseni, on minun helpompi listata mitä en tee työkseni. Älä huoli, en aio ruveta tässä listaamaan jokaista työtehtävääni, sillä niitä on aivan liikaa.

Mikä sai minut jäämään alalle, oli sen työtehtävien ja projektien monimuotoisuus, vapaan elämäntyylin mahdollistava työrytmi ja tietenkin mahtavat kohtaamiset ja elämykset asiakkaiden ja työkavereiden kanssa. Edes koronan vuodet eivät saaneet minua vaihtamaan alaa, vaikka uskokaa kyllä, se oli kyllä mielessä. Nykyisin palvelen erilaisia asiakkaita eri projektien vaiheissa tai hoidan koko projektin heidän puolestaan. Tähän mahtuu freelance tuottajan, crew leadin, suunnittelijan, rakentajan sekä tietenkin yrityksen hallinnon työtä. Tuotantojen koko on vaihdellut ihan pienistä ”pakukeikoista” suurempiin areenakoon toteutuksiin.

Olen aina pyrkinyt tekemään ainakin kerran jotain uutta, jotta voin oppia tapahtumien kulkua ja suunnittelua jokaisesta kulmasta. Tämä auttaa minua kokonaisuuksien hallinnassa, kun osaan valmiiksi miettiä tapahtuman eri sidosryhmien tarpeita, ilman että niitä tarvitsee heiltä erikseen kysellä. Yli 10 vuoden polku erilaisissa tapahtumateollisuuden töissä on kehittänyt minulle valmiudut auttamaan asiakkaitani ratkaisemaan tapahtumiin liittyviä ongelmia ja auttaa heitä luomaan parempia tapahtumia.

Minut sytyttää tässä alassa yleinen mentaliteetti siitä, miten työtä tehdään täysillä, suurella sydämellä silloin kuin keikkaa on ja kun sitä ei ole, otetaan helppoa ja nautitaan. Eli keskiviikkona voi ottaa kaljaa ja pelata tietokonetta, jos sellaisesta pitää.
Tapahtumien parissa tehtävä työ on myös sopivan rentoa, vaikka työtahti onkin joskus kireä. Työn ei tarvitse olla vakavaa, vaikka sen ottaisikin vakavasti. Minusta tapahtumatyö on aika usein todella mukavaa, sillä siinä ollaan useimmiten kevyiden aiheiden äärellä.

Pidän ongelmanratkaisusta ja tämän alan projekteissa niitä on aika laajalla spektrillä tarjolla. Ongelmia varmasti olisi insinööriduuneissakin ratkottavaksi enemmän kuin tarpeeksi, mutta se ei kyllä yksinään riitä minulle. Ei Excel, eikä kolmen tonnin kuukausiliksakaan saisi vaihtamaan. Insinööritöissä palkkataso on toki nykyään jo paljon enemmän kuin mistä 10 vuotta sitten haaveilin.